Sider

12. februar 2012

Sosiale medier: Revolusjon, terror og historieforskning

Vår nye digital kulturarv skaper spennende muligheter både for journalister og forskere.

Tenk om vi kunne lytte til samtalene folk hadde i gater, salonger eller vertshus under den franske revolusjonen? Takket være sosiale medier kan vi til dels gjøre det med nåtidens revolusjoner, men kan vi også benytte oss av dette materialet i forskning?

- Jeg har en venninne som har skrevet masteroppgave om kornopprøret i Tvedestrand i 1790. Den eneste grunnen til at vi vet en del om det er fordi det var så mange som ble arrestert og vitneprovene deres ble skrevet ned. Hadde det skjedd et kornopprør i Tvedestrand i dag ville vi fått vite alt om det på Facebook og Twitter, sa Ida Jackson, aka Virrvarr, da jeg snakket med henne for denne VG-saken om sosiale medier og forskning.

Kilde: Netthoder

Path, Facebook og hvordan beskytte kildene dine

Måten Google nå kobler alle tjenestene sine sammen, og tidligere personvernskontroverser som med Google Buzz, gjør at jeg har blitt mye mer forsiktig med hva slags kommunikasjon jeg bruker Gmail til.

Det er absolutt ikke et sted jeg ville hatt kontakt med konfidensielle kontakter, og jeg håper de mediehusene, blant annet Berlingske, som for en stund tilbake gikk over til gmail har tenkt veldig nøye over dette.

Det samme gjelder Facebook: Jeg skriver aldri noe der, selv i private meldinger, som ikke tåler å bli gjort offentlig.

Et annet problem for journalister med Facebook er hvordan det å følge en side – for eksempel siden til Telenor eller Netcom – nå automatisk blir gjort om til annonser. Og det ser jo bare dumt ut når man får annonser på Facebook som viser at journalister anbefaler de selskapene de skriver om.

Det er jo en grunn til at vi “liker” de, det er jobben vår å følge med på dem, men det ser ikke spesielt smart ut. Så for min del har jeg avfulgt de fleste slike sider på den norske FB-kontoen min, men jeg sitter ikke på noe fasitsvar her så vil gjerne vite hva andre tenker om hvordan journalister bør forholde seg til dette.

Min foreløpige konklusjon til hvordan forholde med til denne utviklingen som journalist er å betrakte alt jeg gjør på gratis apper og nettjenester som potensielt offentlig.


For å skru av social ads som vises til venner på Facebook: https://www.facebook.com/settings?tab=ads§ion=social
For å skru av muligheten til å vise annonser til tredjepart (som Facebook påstår de foreløpig ikke gjør): https://www.facebook.com/settings?tab=ads§ion=platform

Kilde: Netthoder

10. februar 2012

Hey, Science: Will This Post Get Shared on Twitter?


You can use Twitter to predict swings in the stock market. You can use it to predict movies' success at the box office. You can use it to predict the spread of illness.

Turns out, you can also use Twitter to predict news articles' popularity ... on Twitter.

Over at HP Labs, the researchers Bernardo Huberman, Sitaram Asur, and Roja Bandari, using the API of the aggregator Feedzilla, collected a sample of over 40,000 articles posted to Twitter over a week-long span last August. The team then analyzed and rated the articles they'd gathered according to four factors: the news outlet that writes and first tweets the article; the information category that the article fits into; the relative emotion of the article's language; and the people and things named in the article.

Chatroulette Love Song

Holder på og skriver om dramaturgiske modeller, herunder performativ dramaturgi, hvor ddenne videoen er et glimrende eksempel:



Chatroulette Love Song - YouTube

9. februar 2012

Jeg synes bare

feilmeldingen til denne tjenesten var ganske morsom:

Uansett er jo den første posten alltid litt vanskelig. Men nå er også den unnagjort :)