Sider

1. juli 2012

Data søker fortelling

Even Westvang holdt foredrag på konferansen til Tverrfaglig Arena for Byutvikling (TAB) 14. juni. TAB arrangerer konferansen hvert år i samarbeid med Byutviklingskomiteen i Oslo rådhus.

Westvang har programmert en robot til å skrape all post i Saksinnsyn. Å skrape betyr at roboten går gjennom alle sakene og sjekker parter, brev og vedlegg. I tillegg går den inn i eventuelle relaterte saker før den søker videre i neste sak. Denne prosessen kan ta noen uker.

Denne type sammenstilling av informasjon kan fort brukes i Se og Hør og den type journalistikk, medgir Westvang. For her kan du se hvem som får bygge i strandsonen, og hvem som har fått seg ny badebrygge på hytta. Han er allikevel trygg på at personvernregler ikke brytes etter å ha vært i kontakt med Datatilsynet. De mener at bruken er uproblematisk, sier han.

Westvang ønsker nå å komme i kontakt med byutviklingsaktører som ser muligheter i datamaterialet. Deres behov vil gi rammer for materialet. Det er det som kan aktivere fortellingen, mener han.

Underprosjektet Overlay har også utviklet en applikasjon på bakgrunn av Saksinnsyn-dataene. Med appen kan du holde kameraet på smarttelefonen din opp mot en bygning og umiddelbart få alle relevante opplysninger fra Saksinnsyn.
Kilde: Arkitektnytt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar